CATEVA STUDII DE CAZ
DE LA CLIENTII ANMASI
Citeste despre experienta clientilor nostri pentru a intelege ce iti oferim tie ca si client.
Slider

Danfoss

SARCINA

Dialogul cu Danfoss, care produce componente mecanice și electrice, printre altele, automatizare răcire și încălzire, a început la o expoziție comercială în 2017. La acel moment, ei voiau să înlocuiască un sistem de curățare vechi de 28 de ani, cu zona de clătire și uscare care pulverizează piesele.

Motivul a fost că echipamentul a fost depășit și nu a putut respecta cerințele de curățenie pe care Danfoss ar trebui să le respecte astăzi și, în același timp, procesul a necesitat automatizarea în continuare pentru a evita manevrarea manuală.

Sarcina însăși se referea la producerea carcasei pompelor de căldură realizate din oțel, care trebuiau spălate temeinic atât în interiorul, cât și în exteriorul piesei, în mod continuu. Prin urmare, Danfoss a fost în dialog cu câțiva furnizori care urmau să prezinte un concept prin care să fie aleasă cea mai bună soluție bazată pe curățenie, calitate, durabilitate, competențe, fiabilitate și economie.

În plus, cerința era ca furnizorul să prezinte întreg conceptul care include nu numai un nou sistem de curățare, ci și automatizarea reală între prelucrarea înainte de spălare și ambalarea ulterioară a pieselor în cutii de plastic înainte de asamblare.

Acesta a fost punctul de plecare al proiectului în care am fost aleși ca furnizor nu din cauza prețului, ci a întregului concept și a ideii din spatele acestuia. Această soluție a fost livrată înainte de Crăciun în 2018.

Solutia
Acest lucru a dus la un sistem de curățare complet automatizat, cu doi roboți, în strânsă colaborare cu câțiva parteneri danezi. Această soluție poate fi văzută în videoclipul de mai sus, unde se văd piesele de la început până la sfârșit după prelucrare, care sunt contaminate cu ulei și șpan metalic.

Soluția în sine a constat în mai multe sisteme care includeau o mașină de spălat în 5 trepte cu zone de curățare special concepute și curățare cu ultrasunete pentru a îndeplini cerințele stricte de curățare atât în ​​interiorul cât și în exteriorul părții foarte complexe, care constă din mai multe găuri.

Rezultatul este o curățare mult îmbunătățită a carcasei pompei, care a redus semnificativ scăderea deversării în procesele de asamblare și testare ulterioare, în conformitate cu așteptările clientului.

În plus, a fost livrat cu un sistem central de filtrare Masterclean cu filtru de bandă, separator de ulei și rezervor tampon pentru filtrarea continuă a lichidului. Acest lucru a fost necesar pentru a gestiona cantitatea mare de poluare asociată cu componentele de oțel de curățare de această mărime și volum.

Deoarece piesele sunt foarte complexe, ele au fost poziționate pe toată mașina cu un dispozitiv de fixare special conceput, în care piesele sunt poziționate de robot pentru a obține cele mai bune rezultate de curățare. Când piesele au fost spălate prin pulverizare, curățate cu ultrasunete și clătite de mai multe ori și uscate, se îndepărtează din sistemul de curățare, după care robotul plasează piesele în cutiile de transport înainte de a se deplasa din robot.

Sistemul de curățare a fost livrat cu dozare chimică automată, umplere cu apă, carcase de filtre și monitorizare a procesului și a energiei astfel încât clientul să poată ține pasul nu numai cu procesul de curățare, ci și cu consumul de apă, electricitate, produse chimice și aer comprimat.
studiu-de-caz-danfoss-danemarca-masina-spalare-piese-cu-robot-filtrare-lichide
„Ei au fost aleși ca furnizori nu datorită prețului, dar pentru competențele Anmasis în raport cu întregul concept de curățire”
Ejnar N Paulsen, Manager Proiect
Avantaje