SISTEM DE CURĂȚARE PENTRU LICHIDE EXPLOZIVE

Soluția dvs. pentru lichide explozive cu un punct de aprindere scăzut, în care siguranța și funcționalitatea reprezintă prioritatea dvs. principală

EX-LINE ATEX-ZONE 2

Suntem specialisti in livrarea sistemelor de curatare ATEX-zone 2 folosite pentru lichide periculoase explozive, iar sistemul nostru standard este disponibil atat cu spalare, clatire si uscare intr-o versiune automată și manuală. Acest sistem curăță piesele cu ultrasunete și poate fi utilizat pentru solvenți și alcool cu un punct de aprindere de până la 12 ° C.

Sistemul vine standard cu curățare, clătire și uscare cu ultrasunete într-un design unic, în care siguranța și funcționalitatea sunt primordiale, ceea ce se reflectă în mod clar în echipamentul standard.

Protecția împotriva exploziilor este astfel încât adăugăm azot la caseta cu ultrasunete, unde traductoarele sunt plasate în interiorul zonei ATEX, eliminând astfel riscul aprinderii. Unicitatea sistemului nostru este că nu avem o adăugare continuă de azot în timpul funcționării, ceea ce ar crea un consum mare și necesitatea unui container mare de azot, creând adesea alte probleme de siguranță.

În schimb, avem o monitorizare constantă a presiunii casetei cu ultrasunete care este conectată la un mic container de azot care menține pur și simplu presiunea azotului și dă o alarmă dacă apare o scădere de presiune.

În plus, sistemul de curățare este furnizat cu două ventilatoare care, în condiții normale de funcționare, funcționează la jumătate de capacitate, iar în cazul unei defecțiuni la un ventilator, echipamentul trece automat în regim de funcționare pe de altă parte, astfel încât riscul de a crea o atmosferă explozivă redusă la minimum.

În plus, ambele ventilatoare sunt echipate cu un UPS care, în cazul unei întreruperi de tensiune, asigură extracția pentru o perioadă limitată de timp, astfel încât echipamentul să poată fi golit de lichid, evitând astfel o atmosferă explozivă.

Sistemul de curățare cu ultrasunete este livrat cu o brățară antistatică pentru operator, care asigură împământarea în timpul funcționării echipamentului, astfel încât riscul de aprindere este eliminat în timpul funcționării sistemului de curățare avansat.

Acest sistem de curățare este utilizat pe scară largă în industria de imprimare 3D pentru curățarea părților imprimate SLA în rășină epoxidică și acrilică, dar este oferită pentru toate aplicațiile în care este necesar să se lucreze cu lichide explozive. Se livrează atât ca soluție standard, cât și ca soluție specială, în funcție de nevoile clientului.

Industriile unde se folosesc

  • Fabricare aditivată
    Este necesar să curățați componentele produse cu o imprimantă 3D și aproape că nu contează ce tip de tehnologie de imprimare este utilizată. Acest sistem de curățare este dezvoltat pentru curățarea pieselor tipărite 3D, atât în companiile mici, cât și în cele mari.
Caracteristici
ATEX ZONE 2
Dispozitivul de curățare cu ultrasunete este proiectat pentru lichide cu un punct de aprindere scăzut, care creează o atmosferă explozivă.
Construcție din oțel inoxidabil 100%
Dispozitivul de curățare cu ultrasunete este prevăzut cu o suprafață din oțel inoxidabil electrolitic în zona de lucru și carcasă din oțel inoxidabil periat.

Panou tactil Siemens
Dispozitivul de curățare cu ultrasunete are un panou tactil ușor de utilizat Siemens pentru funcționare.
Senzor de nivel
Folosit pentru protecția traductoarelor ultrasonice în rezervorul de curățare cu ultrasunete.

Traductoare ridicate
Dispozitivul de curățare cu ultrasunete a ridicat traductoare care sunt plasate la 100 mm deasupra fundului rezervorului pentru a preveni perturbarea solului cu ultrasunete.
Turbulențe aer în clătire
Rezervorul de clătire este prevăzut cu o țeavă din oțel inoxidabil montat în partea inferioară a rezervorului pentru a crea turbulențe cu aer de presiune înaltă.

Monitorizarea presiunii azotului
Monitorizarea unică a presiunii conexiunii de azot asigurând un consum constant scăzut și eliminând riscul de formare a unei atmosfere explozive în timpul funcționării.
Pompă de drenaj automată
Livrat cu o pompă care poate muta automat lichidul dintre rezervoare, reducând astfel consumul de lichide și este utilizat pentru golirea automată.

Picioare reglabile ale mașinii
Plasat pe picioare reglabile din oțel inoxidabil și poate fi livrat și pe roți.
Sistem dublu ventilator
Sistemul este echipat cu 2 ventilatoare în cazul unei defecțiuni care reduce riscul creării unei atmosfere explozive.

Unitatea de baterii UPS
În cazul unei căderi de tensiune, funcționarea ventilatoarelor continuă o perioadă limitată de timp pentru a reduce riscul de a crea o atmosferă explozivă.
CE - Directiva europeană privind mașinile
Dispozitivul de curățare cu ultrasunete este produs în conformitate cu Directiva europeană privind mașinile.

Soluție standard sau personalizată
Dispozitivul de curățare cu ultrasunete poate fi adaptat la nevoile dvs. cu dimensiuni speciale și opțiuni suplimentare
Suport coș
Un suport sigur și ușor de utilizat pentru coșurile din interiorul zonei de lucru, astfel încât coșurile să nu se afle în jurul mașinii.

Brățară antistatică
Dispozitivul de curățare cu ultrasunete vine cu brățara antistatică utilizată de operator în timpul funcționării, fiind livrată standard cu un cablu flexibil de 2 metri.
Protecția temperaturii
Echipamentul este dotat cu protecție la temperatură, astfel încât să se închidă dacă temperatura lichidului depășește 60 ° C. Poate fi livrat cu răcitor dacă este necesar.
Date tehnice
ModelDescriere
Bazine/zone3
Volum pe bazin40 l
Volum total120 l
Dimensiuni bazin (LxWxH)453x308x58 mm
Greutate maximă coș15 kg
Dimensiune bazin (LxWxH)487x342x287 mm
Efect ultrasonic1000W
Frecvență30 eller 40 kHz
Dimensiuni externe (LxBxH)1500x880x2425 mm
Conexiune electrică3×230/400V+N+PE, 50 hz.
Aer inaltă presiune6 bar