SOLUȚII PROFESIONALE DE CURĂȚARE CU ULTRASUNETE

Curatarea cu ultrasunete indeparteaza eficient contaminantii de toate tipurile de pe piese, folosind unde sonore de inaltă frecventa. Curatarea cu ultrasunete este, de asemenea, prietenoasa fata de mediul inconjurator si reduce costurile.

Curatare cu ultrasunete

Toate sistemele de curățare din această categorie utilizează curățarea cu ultrasunete, se folosesc la spălarea pieselor și sunt, de asemenea, oferite în combinație cu bazine de spălare prin pulverizare și turbulențe cu apă. Curățirea cu ultrasunete este un proces de spălare folosind unde de ultrasunete cu o frecvență între 21,5 – 130 kHz pentru a curăța piesele.

Aceste valuri ultrasonice formează bule de cavitație în lichid care elimină impuritățile din suprafață la contactul cu piesele. Curățarea cu ultrasunete este utilizată atât cu solvenți, cât și cu substanțe chimice pe bază de apă pentru a îndepărta, lubrifianți, ulei, ceară, funingine, praf, rugina, sânge, vopsea, lac, var, bitum etc.

Tehnologia este foarte potrivită pentru componente complexe și sensibile care necesită un tratament atent. Aceasta poate fi, de exemplu, o suprafață din oțel inoxidabil lustruit sau aluminiu. Curățarea cu ultrasunete este preferată atunci când se lucrează cu medii arse și solide care s-au așezat pe suprafețele componentelor din producție sau activități de întreținere.

Un dispozitiv de curățare cu ultrasunete constă dintr-un set de traductoare ultrasonice montate fie pe fundul fie pe pereții rezervorului, în funcție de sarcină. Aceste traductoare ultrasonice formează undele ultrasonice atunci când primesc tensiune de la generatorul ultrasonic și tipul de componente poate varia în funcție de aplicație. Frecvența ultrasonică utilizată pentru aplicații poate fi văzută mai jos:

Frecvența ultrasonică
Descriere
25 kHzBule mari, cu efect puternic de ultrasunete, mai puțin blând, potrivit pentru piese mari și suprafețe dure.
40 kHzEfect ultrasunetic bun, delicat și potrivit pentru multe suprafețe și tipuri de piese. Bulele sunt de dimensiuni medii și sunt bune și pentru piese mai mici.
100 kHzBule mici, cu efect ultrasunetic redus, potrivite pentru piese foarte sensibile, bulele sunt mici și potrivite pentru găuri foarte mici și geometrii minuscule.

În plus față de frecvență, numărul de wați pe litru de lichid este de asemenea important, deoarece dacă nu avem suficientă cavitație în lichid, atunci nu obțineți rezultatele dorite de curățare. Efectul ultrasonic în wați depinde de sarcină, dar, de regulă, curățatul cu ultrasunete trebuie să aibă o putere nominală de aproximativ 10 wați / litru pentru ca operația de curățare să aibă succes.

Aplicatii

Ulei si lubrifianti

Am livrat o gama larga de diferite sisteme de curatare industriale pentru a elimina uleiurile si lubrifiantii de pe piesele prelucrate cu masini CNC si diverse componente de intretinere. Putem curata aproape orice suprafata din metal, plastic, sticla etc.

Tipul de echipament industrial de curatare, depinde de nevoile specifice ale clientului.

Rugina si coroziune

Eliminam efectiv coroziunea folosind chimicalele noastre neutre de curatare pe baza de apa combinat cu masinile de spalat cu ultrasunete, care se pot fabrica in mai multe module (spalare, clatire, uscare piese, etc).

Aceasta solutie elimina atat rugina veche, cat si pe cea noua de pe componentele de intretinere, etc. Soluția este foarte ecologica si eficienta.

Vopsea si lac

Avem o mare expertiza in eliminarea vopselei sau a lacurilor de la o mare varietate de piese. De obicei eliminam vopseaua de pe carlige, armaturi, pompe, pistoale de vopsire si duze.

Solutiile noastre pot elimina atat vopsea lichida, cat si pe cea intarita si se folosesc in principal cu masini de spalat cu ultrasunete.

Rasini epoxidice

Avem o mare expertiza in indepartarea rasinilor epoxidice din componente, care, in unele cazuri, poate fi o munca grea, in functie de tipul de epoxidic.

Cheia pentru indepartarea epoxidica in mod eficient, este folosind chimicalele de curatire corespunzatoare cat si folosirea unei masini de spalat cu ultrasunete special conceputa pentru tipul de piese de curatat.

Print 3D: SLA, FDM, Polyjet

Avem o vasta cunoastere in curatarea cu ultrasunete a componentelor dupa printarea 3D si oferim atat solutii standard cat si personalizate pentru aplicatie.

Avem o gama completa de masini de curatat si de produse chimice de curatare pe baza de apa pentru indepartarea materialelor epoxidice si a materialelor de suport.

Piese din cauciuc

Producem masini de spalat piese din cauciuc pentru aplicatiile din medicina, industria alimentara si industria metalurgica.

Fiecare masina este personalizata pentru clienti ca sa indeplineasca cerintele specifice oricarei aplicatii. Masinile pot fi fabricate in mai multe module, fiecare modul reprezentand o etapa de spalare, clatire, uscare, etc.

Debavurare termica

Avem o vasta experienta in curatarea componentelor mari si mici dupa debavurarea termica. In timpul procesului de debavurare, se formeaza un strat de oxid pe componente care trebuie indepartate in procesul de productie.

Acest strat este indepartat cel mai eficient folosind un sistem de curatare cu ultrasunete si substante chimice specializate.

Taiere cu fir

Curatarea eficienta a pieselor dupa taierea cu fir, indepartand stratul de suprafata dupa proces si ajungand la suprafata metalica originala de de la inceputul procesului.

Procesul de curatare este efectuat eficient cu ajutorul curatarii cu ultrasunete si a unui produs special de curatare pentru acest scop.

CURATARE CU ULTRASUNETE
SISTEMUL AUTOMAT MAXILINE

Acesta este sistemul nostru complet automat de curatare cu ultrasunete, adaptat nevoilor clientilor. Este un sistem de curatare cu mai multe trepte, proiectat pentru o functionare in regim de 24 de ore.

Module disponibile:
– Curatare cu ultrasunete
– Turbulente cu ajutorul duzelor
– Spalare prin pulverizare
– Clatire cu turbulente
– Uscare cu aer cald
– Uscare prin vacuum