Anmasi a investit într-un laborator avansat

Comercializarea sistemelor de curățare Anmasi aduce cu sine și promisiunea unor piese curate, după demonstrarea prealabilă a soluțiilor.

La momentul actual, compania din Grindsted poate documenta în mod clar aceste afirmații. Acest lucru este posibil datorită investiției de până la 140.000 EURO într-un laborator nou, în care este posibilă măsurarea purității pieselor, pentru a verifica dacă fiecare piesă în parte se conformează cerințelor de curățenie, după efectuarea probelor de curățenie în sistem.

Investiția se datorează numărului tot mai mare de clienți care respectă cerințele privind curățenia în conformitate cu standardele ISO 162323 și VDA 19.1.

– ISO 16232 și VDA 19.1 reprezintă două standarde de curățenie tehnică după producție. Am observat faptul că în Danemarca există mulți oameni care solicită această documentație, explică Anders Hedeby Sørensen de la Anmasi.

Presiune din partea industriei auto

La fel cum s-a întâmplat și cu alte cerințe privind calitatea, industria auto a fost cea care a impulsionat dezvoltarea.
– Cerințele sunt atât de stricte, deoarece în industria auto, totul trebuie să fie mai eficient, comparativ cu faptul că trebuie să avem motoare mult mai curate, totul devenind astfel mai eficient din punct de vedere mecanic. De exemplu, acest lucru înseamnă că, atunci când asamblezi un motor și există particule pe fiecare piesă, multe dintre aceste particule mici devin mai mari, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care acest standard a fost adoptat, declară Anders Hedeby Sørensen.

Laboratorul propriu-zis Anmasi a fost creat în legătură cu construcția unui nou sediu în Grindsted. Aflat deja în stadiul de proiectare, s-a făcut spațiu pentru laborator.

Identificarea celor mai mici particule

S-au achiziționat noi echipamente pentru laborator, la momentul actual fiind astfel complet operațional.
– Echipamentele sunt achiziționate de la Zeiss; am cumpărat un microscop mare cu ajutorul căruia putem măsura aceste standarde. Analiza purității se face atunci când se vinde un sistem de curățare: luăm o piesă, o ducem în laborator și o curățăm cu ajutorul unui solvent special, într-un sistem special conceput pentru analiza particulelor. Lichidul din acel compartiment este eliminat printr-un filtru special cu membrană biologică de 0,65 microni, folosit și în laboratoare, explică Anders Hedeby Sørensen.
– Apoi, filtrul cu membrană este uscat într-un cuptor de laborator, urmând apoi un proces delicat de cântărire a greutății filtrului înainte și după curățarea cu solvent. Acest lucru ne permite să vedem câte miligrame de contaminanți există pe piesa respectivă. Odată stabilit acest lucru, filtrul cu membrană este analizat la microscop. Această analiză funcționează prin identificarea mărimii particulelor până la 5 microni. Ulterior, identificăm materialele, aflăm dacă acestea sunt fibre, particule de metal sau alte materiale. Acest lucru se realizează cu ajutorul microscopului cu lumină încorporată. În timpul testului, particulele sunt luminate, iar metalele strălucesc, după care efectuăm o analiză fără lumină pentru a identifica celelalte particule. Apoi, microscopul generează un raport automat, în conformitate cu standardul ales, continuă acesta.

Trebuie să ne urmăm clienții

Anders Hedeby Sørensen explică faptul că acest echipament este, de obicei, utilizat doar de companii mari, care au propriul laborator de calitate.

– Sunt convins că suntem primii din industria scandinavă care au această tehnologie, în care am investit pentru a o face mai bună decât cea a competitorilor noștri, pentru a putea ține pasul cu clienții noștri. De exemplu, unul dintre clienții noștri mari are acest echipament de mulți ani, cerându-ne și nouă ca sistemele de curățare pe care le oferim să respecte aceste cerințe. Astfel, suntem la același nivel cu clienții noștri mari, spune Anders Hedeby Sørensen.

– În plus, folosim echipamentul și pentru clienții care au o fabrică mică de mașini de curățat, în cazul cărora ne putem oferi să efectuăm analiza și să atestăm faptul că sistemele lor de curățare spală în conformitate cu cerințele clienților, concluzionează acesta.